Guestbook | Site map | Login | RSS
Guestbook
1. Batch 1975-1977
[27/03/2015 10:54 - sulaiman]
Assalammualaikum, saya teringat kekawan lama kelas Perdagangan Tahun 1975-77, tapi tak ada kontek kecuali sorang iaitu Hamiat Semaon, yang lain kalu ingat saya Sulaiman Suparman sila hubungi 011-1176 4537 atau sulaimansuparmin@yahoo.com terima kasih

2. Kenangan SDBL 81 -84
[28/08/2014 02:29 - Rush]
Susah sangat nak cari batch 81 hingga 84 kelas sastera, i buat per kat kelas sastera i tak imgat tapi i ingat Mazida yang duduk belang i, sama Bee Bee yang duduk tengah kelah. Hiran usia sama dnagan tapi susah sangat nak cari kat online..anyway its a great memory in SDBL, SOH BOON TEK, Micheal, Malkit Kaur, many more if you rememeber Rush...ping me..i am just your finger tip away..that would be great if you would invite me for cendol and laksa peneng..miss all that ..hope to hear from some one...Have a wonderful journey..

3. Tahniah
[05/03/2014 01:27 - Arieon]
Syabas dan tahniah pada warga SDBL. Laman web ini dapat membantu pelajar lama untuk berinteraksi dengan warga SDBL. Teruskan kemaskini laman web ini. Ikhlas, www.arieon.my

4. Pelajar 78/79
[26/09/2012 20:50 - Azizah Rohani]
Mencari Kawan lama form 6 1978-1979 di mana anda ye!

5. Dr
[26/08/2012 06:11 - sabree_98@yahoo.com]
Salam kepada kengkawan batch 84-88 khasnya kepada kelas 5 Sains 3, sekiranya ada FB sila contatc saya, rindu juga kat kengkawan semua. La ni saya kat Fakulti Perubatan Veterinar, UPM. Terima lasih kepada cikgu2 yang memberi ilmu dan tunjukajar kepada saya sehiingga saya berjaya...

6. class of 1983
[26/11/2011 18:53 - zulkepli bin Ruslan]
Saya mencari kekawan lama batch 1976 - 1983. Specially tahun 1983 form 6 Sas 3. Do contact me by this no. 0142748197

7. sdbl the best
[08/07/2011 15:14 - nora]
buat kwn2 yg knal aku thn 1992-1996 dlm kelas sastera.mmg tringin nak sek & blajar rajin2 blk..sdbl the best school!

8. Skim Perantisan Industri Sewing Machine Technician
[24/05/2011 12:02 - Huzaimi]
Apakah Skim ini? Skim ini memberikan peluang kepada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang tidak berpeluang melanjutkan pelajaran di bidang akademik atau mereka yang berminat membima kerjaya dalam industry fesyen dan pakaian. Calon akan diajar menyelenggara dan membaiki pelbagai jenis mesin jahit industry. Calon akan diajar menyelenggara dan membaiki pelbagai jenis mesin jahit industry. Tempoh kursus ini adalah selama 11 bulan (meliputi latihan “off-the-job” training di dalam bilik darjah dan latihan “on-the-job” yang berstruktur di premis majikan yang menaja). Siapa yang Layak Memohon untuk Menyertai Skim Ini? Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Senior Middle 3 (United Examination Certificate) serta lulus dalam matapelajaran Matematik dan Bahasa Inggeris. Kos Pembelanjaran Ditanggung Yuran untuk skim perantisan dibayai sepenuhnya oleh kerajaan melalui Tabung Perantisan PSMB sementera majikan yang menaja akan membayar elaun bulana kepada perantis (pelajar) sepanjang tempoh pembelajaran. Setiap perantis akan dibayar elaun bulana sebanyak RM500.00 dan juga diberi perlindungan insuran. Sijil Selepas Berjaya menamatkan latihan selama 11 bulan, perantis yang berkelayakan akan dianugerahkan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM Tahan 1 & 2) yang dikeluarkan oleh Kementerian Sumber Manusia melalui Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) dan juga Sijil Perantisan yang dikeluarkan oleh Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB). Peluang Pekerjaan Terjamin Pejalar akan bekerja dengan Majikan yang menaja mereka selepas Berjaya menamatkan skim perantisan ini. Pendapatan yang diperolehi oleh Industrial Sewing Machine Technician yang terlatih boleh mencapai sehingga RM1,000.00 sebulan. Until pertanyaan, sila hubungi: Encik Muhammad Huzaimi (03 – 2162 1454 / 019 – 364 4087 /Huzaimi@matac.org.my) atau Cik Emeil Yee (07 – 434 1363 / 016 – 391 9069 / emeil@matac.org.my )

9. Cari kawan lama
[12/05/2011 22:34 - MOHD HARYZAL ISMAIL]
Salam. Saya batch 85-88. Dari form 2 & 3 sains pertanian(85-86), form 4&5 sains2(87-88) dan lower 6 arts (89). Dimanakah kawan2 lama yang pernah bersama dulu? Mazhar, yazid, nasharuddin dll.... yg masih contact muizz, hisham n kahar ada kat facebook. Yg dah arwah Rosman...one of my best friend. Cikgu yang sy masih ingat Cikgu Azlan (Kadet Polis) d Cikgu Tugiman Gimon (mengajar maths form 3). Terima kasih kpd cikgu2 yang pernah mengajar saya sehingga lah menjadi manusia yang berguna pada hari ini. Terima kasih SDBL. Sentiasa di hati ku.

10. Kenangan & Kawan2
[22/03/2011 20:03 - Akiem]
Rindu kepada sekolah, cikgu dan kawan2, teringat kembali ku di denda cikgu matematik kelas 3.4 sastera tahun 2001 (dah xingat namanya)..apa kabar cikgu? sampai sekarang saya masih buta matematik..hehe...kpd kawan2 yg kenal ku..add ku di Facebook. Akiem Pow .

Page:  1 2 3 4 NEXT

Sign the guestbook
 Author(*):
 Email (*) :
 Title (*) :
 Message (*) :

Enter the code exactly as you see it in the image below